Back to November Gallery Pro Support

Responsive
Responsive

Hi there, I am having an issue displaying the embed gallery on a client site.

OctoberCMS 2.0.26
November Gallery 1.0.11

All I am seeing is a placeholder for each image.
The staging site is running OctoberCMS build 473 and the gallery is display as expected.
Whether I create a gallery in November Gallery or use a media folder I have the same result

https://www.tongarirocrossing.org.nz/gallery
https://tongarirocrossing.staging-site.nz/gallery

When I inspect a gallery image, a thumbnail is being created in storage/app/uploads/public/... but the thumbnail image is just a cropped placeholder image.

Any ideas, is this a bug with the plugin running on October CMS 2.0?

Cheers, Cy

laszlo.zenware.io
laszlo.zenware.io

Hi Cy,

Thanks for purchasing November Gallery Pro, I will look into this over the weekend. Do you have the "Use Image Resizer for image galleries" turned on or off in the plugin backend settings? Settings → November Gallery → Thumbnails page, under the section "Image Resizer Settings". In the meantime you can try turning that setting off to see if that resolves the issue.

I walked the Tongariro Crossing twenty years ago. An amazing experience!

Thanks, Laszlo

laszlo.zenware.io
laszlo.zenware.io

After a quick search I strongly suspect that you are running into the same issue with the image resizer plugin that someone opened a ticket for here: https://github.com/toughdeveloper/oc-imageresizer-plugin/issues/78

Apparently that functionality has been migrated to the core. You can also try completely uninstalling the "Image Resizer" plugin from your deployment.

I will investigate this further over the weekend and get back to you latest early next week. Thank you for your patience.

Last updated

Responsive
Responsive

Hi Laszlo,

Thanks for coming back to me so quickly. After turning off image resizer the media folder gallery still doesn't work, but the November Gallery does, so happy days!

I still have image resizer installed, I didn't realize this feature had been migrated to the core. I'll check out the docs to see what the filter syntax looks like.

Thanks again Laszlo.

P.s The Tongariro Crossing sure is amazing, I have hiked it many times. I'm glad you have had the chance to experience one of New Zealand's magical destinations..

laszlo.zenware.io
laszlo.zenware.io

From one of the threads it is my understanding that if you have the Image Resizer plugin installed, then OctoberCMS uses that to implement the twig |resize syntax. If it isn't installed, it uses the built-in methods. So you might try to uninstall it.

But anyway I will update the demo gallery and investigate the issue.

laszlo.zenware.io
laszlo.zenware.io

Hi Cy, Just giving you a heads up that this will take more time on our end, I will let you know as soon as we have a new version out - hopefully sometime this week. Thanks, Laszlo

Responsive
Responsive

Thanks for the update Laszlo, I have a gallery displaying so no rush.

1-7 of 7