Sam
Sam

Hi,

I am following the tutorial "Getting Started with Static Pages" (http://octobercms.com/blog/post/getting-started-static-pages), when adding the menu item for the Blog Categories there are no results found for CMS Pages.

These are the steps I have followed:

  1. Add menu - name: Blog Categories
  2. Clicked "Add Item"
  3. Select Type "All blog categories"
  4. Checked "Replace this item with generated children"
  5. Select "CMS Page" - there are no pages listed in the dropdown, and displays "No results found"

If I select Type "CMS Page" all the pages are listed in the dropdown, however if I select "Blog Category" or "All blog categories" then the CMS Pages are empty in the dropdown list.

Any assistance would be appreciated.

Thanks

Crazymodder
Crazymodder

You first have to create a page where you insert the blog category component;)

Sam
Sam

Crazymodder said:

You first have to create a page where you insert the blog category component;)

I have created that already with the URI /blog-category/:slug/:page?

rednax1994
rednax1994

Yeah this is my question as well, and I can't seem to find any help on this.

Sam
Sam

I've since worked this out, but for the benefit of those who run into this problem in the future:

You must ensure that your Category Filter is set to :slug If you specify a category name e.g. "News" you will experience this problem!

Hope this helps.

rokakaka56495
rokakaka56495

Sam said:

I've since worked this out, but for the benefit of those who run into this problem in the future:

You must ensure that your Category Filter is set to :slug If you specify a category name e.g. "News" you will experience this problem!

Hope this helps.

thanks!

I have been stuck in this place for a long time I wrote :slug in front of the arrow, it should be written at the back

1-6 of 6