Adam
Adam

tI'm queuing mail using the October default cron database driven queue. My messages aren't being sent but the status does get updated to 2 (started). Any ideas? Can't see any errors, either when the mail is queued or via cron (crontab set to email me and I've removed the > dev/null from the lines. It's clearly doing something as it udpates the status but then nothing.

andrew
andrew

Does your script execute when you run it manually? (IE without the queue and cron)

Adam
Adam

Yep runs fine when using Mail::send. I do have to change the $user closure to be an array rather than an object else it errrors, but after changing it doesn't error and it stores in the cron_queue table.

that0n3guy
that0n3guy

Did you also test this w/ a different queue type? Amazon sqs is sooo easy to setup. Maybe its a cron_queue issue.

Adam
Adam

I'll check it works with Amazon sqs, but I really need to get the cron queue version running.

Limplementeur
Limplementeur

I have the same issue, do you found a solution ?

Adam
Adam

Not yet Limplementeur, haven't even tried another queue type yet. Will post if I do find one,

Limplementeur
Limplementeur

Ok thanks for your reply, I keep digging on it :)

Adam
Adam

Have just realised this only happens when the mail is being queued from the plugin file. When in a component it works fine.

Problem seems to be something to do with the $message->to data. For example in following

$message->to($details['foo']->email, $details['foo']->name)

when cron runs $details is undefined.

Last updated

1-9 of 9